Total

Beter en sneller leren

Zwemmen

beter en sneller leren zwemmen

Zwemmen is een technische sport. Met mijn ervaring als zwemdocent help ik je graag efficiënt door het water gaan.

De lessen zijn voor degenen die minimaal 150 meter borstcrawl kunnen zwemmen. We gaan aan de slag met techniek en uithoudinsvermogen.

Door de persoonlijke aandacht, video-analyse en het gebruik van verschillende hulpmiddelen gaan we aan de slag met jouw verbeterpunten. Je wordt sneller, beter en leert lange stukken vol te houden.

Goede techniek is de basis


Het allerbelangrijkste bij zwemmen is het technisch goed uitvoeren van je slag. Met technische oefeningen voor je ademhaling, ligging, armen en benen verhogen we je zwemefficientie. 

de swim squad

In de Swim Squad zwem je in je eigen tempo met anderen. We werken aan techniek, uithoudingsvermogen en verbeteren je CSS. Om mee te doen, moet je minimaal 150-200 meter borstcrawl kunnen zwemmen.

Duurvermogen
Kracht en Techniek
Interval en tempo

samen met andere atleten

train met de squad

Samen zwemmen met anderen motiveert. Het is gezellig, maar ook stimulerend om net even wat meer van jezelf te vragen.

Door uitdagende oefeningen, soms in tweetallen. En door onderlinge wedstrijdjes, haal je het beste in jezelf naar boven. 

Doe met ons mee!

voorbeeld training

Onderstaand training is een voorbeeld training van een Swim Squad training. De verschillende technieken worden uitgelegd en waar nodig voorgedaan. Aan de hand van een praatje-plaatje-daadje principe kan iedereen de oefeningen op zijn of haar niveau uitvoeren.

Warming up

- 200 meter inzwemmen

mAIN sET 1

2X
- 50 m - Torpedo kick
- 50 m - Benen
- 50 m - 6-3-6 drill
- 50 m - tempo opbouwen

main set 2

2-3X
- 100 m - Focus: wrikken
- 150 m - Focus: bijleggen
- 200 m - Borstcrawl 70%
- 4x25 m - Sprints

COOL DOWN

2x
- 100 m SNK

veelgestelde vragen

De Swim Squad groepstraining is voor iedereen die minimaal 150-200 meter kan zwemmen. Je hebt dit uithoudingsvermogen nodig, om de verschillende oefeningen vol te kunnen houden

Lukt het nog niet om zo lang te zwemmen, dan zijn de oefeningen te lastig. Ik raad je aan om mee te doen met een borstcrawlcursus en veel meters te gaan maken voor jezelf.

Om goed mee te doen en de oefeningen goed uit te voeren raad ik de volgende materialen aan.

  1. Flippers / Zoomers
  2. Pull Buoy
  3. Plankje
  4. Snorkel

Om mee te doen met de Swim Squad kan je per les betalen (12,50), een maandabonnement nemen(€39) of voor de hele reeks van 19 lessen te betalen (€170). 

De kosten zijn inclusief toegang tot het zwembad.

De zwemtraining is gericht op techniek en duurvermogen. Naast deze training is het verstandig ook nog andere trainingen te doen. Als je wilt kan je verschillende trainingschema’s krijgen. Neem daarvoor contact op.

swim Squad

Word onderdeel van de training community

blijf gemotiveerd, volg je plan