Total

Trainingplan Kracht & Core | 4 weken

In de krachttrainingen volg je een circuit van zes oefeningen.

 12,50

Trainingplan Kracht & Core | 4 weken

Category Tags ,

Beschrijving

In dit trainingschema staan drie trainingen per week. Een sportyoga sessie en twee krachtsessies. De krachttrainingen volg je een circuit van zes oefeningen. Hoe je de oefeningen moet uitvoeren kan je op YouTube vinden. We beginnen een circuit van 6 minuten. Na een goeie warming-up van 5 minuten begin je aan je circuit van zes minuten. Het circuit bestaat uit zes verschillende oefeningen voor afwisselend je armen, benen en core. Je werkt zo aan je full-body kracht.

Uitvoering

Hoe je de oefeningen moet uitvoeren kan je op YouTube vinden. We beginnen een circuit van 6 minuten. Na een goeie warming-up van 5 minuten begin je aan je circuit van zes minuten. Het circuit bestaat uit zes verschillende oefeningen voor afwisselend je armen, benen en core. Je werkt zo aan je full-body kracht.

Jouw spieren moeten eerst wennen aan krachtoefeningen, dus we beginnen rustig. Daarna breiden we het aantal herhalingen en rondes uit. Op het laatste voegen we gewichten toe als je die hebt. De oefeningen zijn ook prima met eigen gewicht uit te voeren.

Uitbreiden

Er zijn dus drie manieren waarop je de krachtoefeningen gaan uitbreiden:
1. langere herhalingen
2. meer ronden
3. meer gewicht

We beginnen met
1. 30 seconden oefeningen – 30 seconden rust
2. 2 ronden
3. Lichaamsgewicht

Tijd

Je kan een timer gebruiken met een piepje die elke 30 seconden een piepje laat horen, zodat je aan je rust of de volgende oefening kan beginnen. In de dertig seconden voer je zoveel mogelijk herhalingen uit, maar denk eraan dat ze netjes en zoals voorgedaan in de YouTube video uitgevoerd worden.

Een verkeerde uitvoering of te snel gewichten toevoegen, kan tot blessures leiden!

Meer?

Wil je graag meer trainingschema’s ontvangen? Bekijk dan al mijn trainingschema’s.

Of neem contact met mij op!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Trainingplan Kracht & Core | 4 weken” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *