Total

Jouke Janze

Mijn eerste triathlon was die in Stiens, ik geloof in 2018. Ik deed altijd aan voetballen en pakte in de zomer de wielrenfiets erbij. Lekker fietsen in de bergen in Frankrijk. Col d’Izoard en de Mont Ventoux. Toen een vriend een triatlon deed, leek mij dit ook een leuke uitdaging. Ik kwam voorin uit het water, en bleek een goede zwemmer te zijn.

Ik heb in het seizoen 2022 veel getraind op sneller lopen en dat kwam er voor mij goed uit toen ik 5e werd bij de kwart triatlon in Zwolle. Ook ben ik heel blij met de halve triatlon in Geraardsbergen. Prachtige omgeving en mooi om samen met broer Hans hieraan deel te nemen.

Ik ben werkzaam als personal coach en trainer. Met mijn bedrijf Total Athlete help ik sporters ambitieuze doelen te combineren met een druk leven. Daarnaast ben ik in dienst als projectleider op het gebied van sport, bewegen en gezondheid in de Groningse wijken.

Mijn ambitie voor de lange termijn is anderen enthousiast maken om fit en gezond te worden. Dat kan heel goed met de triatlonsport. Het helpt mij enorm om fit te blijven, gefocust toe te werken naar een doel. En ondanks mijn drukke leven, kan ik het juist goed combineren en vaart mijn gezin en werk er wel bij. Ik heb nog geen grote ambities voor het nieuwe seizoen, het lijkt me leuk om misschien mee te draaien in een triatlonteam of weer een halve of hele triatlon te gaan doen.

Een druk leven combineren met sportieve ambities 

Mindset

Een gezonde relatie tussen presteren, sporten en een betekenisvol leven

Train

Trainen op de juiste intensiteit, met techniek en de juiste balans tussen arbeid en rust.

Voeding

Een gezond voedingspatroon, met de juiste hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten

Kies een trainingsplan dat bij jou past

Triathlon

Hardlopen

Fietsen

Zwemmen

Kracht & core